Aromaatne riis kana-kõrvitsakarriga

Retsept: Mari-Liis Ilover Valmistamine

Pese riis õrnalt sõelal ja nõruta. Vala vesi potti, lisa vürtsid ja sidrunikoor ning sool. Kuumuta vesi keema. Vala riis ahjuvormi ja lisa sellele kuum vedelik.

Kata vee pind küpsetuspaberiga ja kogu vorm fooliumiga.

Tõsta vorm ahju, pool tundi 200 kraadi juures ja lase pärast veel 10 minutit seista.

Sulata või ja vala riisile. Pigista peale ka sidrunimahl. Sega riis kahvliga kohevaks.

Tükelda kana ja kõrvits. Kuumuta pannil õli ja lisa karripasta. Kogust reguleeri vastavalt sellele, kui teravat karrit soovid.

Selleks, et karripasta kõrbema ei läheks kuumuta õli ja karripastat koos pidevalt segades. Lisa kaffirlaimilehed (kui neid kasutad), umbes pool kookospiimast ja sega,

et karripasta ei oleks tükkis, vaid ühtlaselt kreemjas. Lisa tükeldatud kana ja kõrvits. Sega läbi ja lisa ka ülejäänud kookospiim. Keeda umbes 15 minutit, kuni kana küps.

Lõpuks lisa rohelised herned, kuumuta läbi. Raputa peale rohkelt värsket koriandrit.

Serveeri värskelt valminud suurepärase aromaatse basmati riisiga.

 

 

www.veskimati.ee

Koostisosad

500 g Veski Mati basmati riisi

850 ml vett

5 kaneelipulka

10 nelgitera

2 tähtaniisi

1 sidrunilt võetud kooreribad

kana-kõrvitsakarri:

1 sl õli

2-3 sl karripastat

2 kanafileed (kokku u 400  g)

300 g muskaatkõrvitsa viljaliha

peotäis külmutatud herneid

3-4 kaffirlaimilehte (soovi korral)

1 purk kookospiima (400 ml)

1-2 sl Tai kalakastet

1-2 sl laimimahla

värsket koriandrit

1 tl soola

musta pipart

mõned kuivatatud karri- või kaffirlaimi lehed

1 sl soola

60 g võid

1 sl sidrunimahla