Kaeraküpsised maasikate ja valge šokolaadiga

Retsept: Merilin Siimpoeg/ Koogikontor Valmistamine

Pehmed küpsised, mis tänu mahlastele maasikatükkidele on veidi suvisemad kui tavalised kaeraküpsised.

Vahusta toasoe või koos suhkru ja munaga. Lisa vanilliekstrakt.
Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja sool.
Haki valge šokolaad ja maasikad väikesteks tükkideks.
Vala nüüd kõik kuivained ning šokolaadi- ja maasikatükid võivahu hulka ja sega ühtlaseks massiks.
Vormi käte vahel tainapallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase jahtuda.

 

www.veskimati.ee

 

Koostisosad

170 g võid
1 muna
4 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 dl Veski Mati täistera kaerahelbeid
2 dl Veski Mati täistera nisujahu/Graham
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
150 g valget šokolaadi
200 g maasikaid