Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga

Retsept: Kristel Vokk, Kadri Tran Valmistamine

Mõnus kergelt vürtsine supp, mis sobib ideaalselt jahedal sügisel või külmal talvepäeval söömiseks.

Loputa riis ja läätsed ning nõruta kuivaks. Peenesta ingverijuur, sibul ja küüslauk. Hauta paar minutit õlis. Lisa kurkum (kollajuur), kuum kanapuljong, purustatud tomatid ja pestud riis ning läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.

 

Valmistamisaeg: 40 minutit

4–6-le

Koostisosad

100 g Veski Mati täistera pruuni või punast riisi

100 g punaseid läätsesid

400 g purustatud tomateid

200 g kookospiima (vähemalt 85%)

600 ml kana- või köögiviljapuljongit

2 cm jupp värsket ingverijuurt

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 sl õli

1 tl kurkumit  (kollajuur)

soola

pipart