Kodujuustupõhjal pitsapirukas pancetta-roosidega

Retsept: Lia Virkus, Pille Enden, Tiina Lebane Valmistamine

Klopi munad soola ja ürdiga lahti, vispelda hulka küpsetuspulbriga segatud jahu.

Lisa kodujuust, sega ühtlaseks tainaks ja laotaküpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Eelküpseta 200 kraadi juures 7–8 minutit.
Laota põhjale tomatipasta, puista üle kuivatatud ürdi, soola ja pipraga. Jaga peale
riivjuust ja hakitud must küüslauk. Lõika kooritud sibul sektoriteks ja laota kaunilt
põhjale, samuti peekoniviilud (arvesta, et peekon tõmbub küpsedes kokku, võttes roosi kuju).

Nende vahele aseta pooleks lõigatud kirsstomatid. Puista veel kuivatatud ürdiga üle ja nirista sibulaviiludele-tomatitele väheke
oliiviõli. Küpseta 10 minutit või kuni juust on sulanud ja peekon kaunilt krõbedaks küpsenud. Kaunista serveerides värske
basiilikuga.

Retsept on pärit raamatust “Meie pirukad” (autorid Liia Virkus, Pille Enden, Tiina Lebane)

www.veskimati.ee

 

Koostisosad

Põhi:
3 muna
0,5 tl soola
0,5 tl kuivatatud basiilikut või punet
1 dl Veski Mati tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 karp (380 g) kodujuustu
Kate:
300 g tomatipastat
2 tl kuivatatud basiilikut või punet
100 g riivitud juustu
15 g kooritud musta küüslauku
1 punane sibul
1 pakk (150 g) toorsuitsupeekonit
pancettat (Rakvere)
6–7 kirsstomatit
oliiviõli
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:
värsket basiilikut