Krõbe müsli rosinate ja sarapuupähklitega

Retsept: Tuuli Mathisen Valmistamine

Kuumuta ahi 120–130 kraadini. Sega kausis kaera¬helbed, pähklid ning suhkur.

Teises kausis sega mesi või vahtrasiirup, õli ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta iga veerandtunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit. Sega juurde rosinad ja kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.
Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pakkuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast.

 

www.veskimati.ee

Koostisosad

6–8-le, valmistamisaeg: 1 tund ja 20 minutit
Kes korra isetehtud müslit maitsnud, see tõenäoliselt seda tegema ka jääb.
7 dl Veski Mati jämedaid täisterakaerahelbeid
200 g hakitud sarapuupähkleid
0,5 dl tumedat suhkrut
0,5 dl vedelat mett või vahtrasiirupit
0,5 dl õli
200 g erinevaid rosinaid
100 g kuivatatud jõhvikaid
lusikaotsatäis soola