Muffinid

Retsept: Puudub Valmistamine

Vahusta miksriga kausis munad ja suhkur, kuni mass muutub kohevaks ja suhkur on sulanud.
Lisa õli ja sega läbi, seejärel lisa piim ja vanilliin. Sega korralikult, kuni segu muutub ühtlaseks. Eraldi kausis sega omavahel jahu ja sool ning lisa see teises kausis olevale segule. Sega tainas korralikult läbi. Lõika šokolaad väikesteks tükkidega ja lisa tainale. Vala tainas muffini vormidesse, täites 2/3 vormist.
Küpseta ahjus 180 ̊C 15-20 min kuni muffinid on kuldsed pruunid. Võta muffinid ahjust välja ja lase neil jahtuda.
Kreemi valmistamine:
Vahusta kausis tuhksuhkur ja toasoe või, kuni mass on muutunud ilusaks kohevaks ja õhuliseks. Lisa juurde vanilliin ja piim ning vahusta veel umbes minut. Kui tundub, et kreem on liiga vedel, lisa juurde tuhksuhkrut kuni oled saavutanud kreemi ideaalse konsistentsi. Soovi korral võid kreemi toiduvärviga täiustada. Täida tordiprits kreemiga ja kaunista jahtunud muffinid enda soovide järgi, viimase lihvi andmiseks võid peale puistata šokolaaditükikesi, marju, purustatud röstitud pähkleid või mandleid.
Kaunistatud muffineid hoia külmas.

 

www.veskimati.ee

Koostisosad

Muffinite koostis:
2 muna
2/3 tassi (135g) suhkrut
60 ml õli
65 ml piima
1 tl vanilliini
1 tass Veski Mati Isekerkivat jahu
näpuotsaga soola
65 g tumedat šokolaadi

Kreemi koostis:
1 ½ tassi tuhksuhkrut
115 g toatemperatuuril võid
1 tl vanilliini
1 spl piima