Kuumuta ahi 120–130 kraadini.
Sega kausis kaerahelbed, pähklid, linaseemned, tükeldatud apelsinikoor ning suhkur. Teises kausis sega mesi või siirup, õli, piparkoogimaitseaine ja sool.
Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kae¬tud ahjuplaadile. Küpseta iga veerandtunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit.
Sega juurde kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.
Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pak¬kuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast.
www.veskimati.ee
7 dl Veski Mati täisterakaerahelbeid
100 g hakitud sarapuupähkleid
100 g hakitud pistaatsiapähkleid
1 dl linaseemneid
1 apelsini peenteks ribadeks lõigatud koor
1 dl tumedat suhkrut
0,5 dl vedelat mett või siirupit
0,5 dl õli
1 tl piparkoogimaitseainet
200 g kuivatatud jõhvikaid
lusikaotsatäis soola