Krõmpsuvad energiabatoonid maapähklivõi ja tatrahelvestega

Retsept: Valmistamine

10–12-le

Valmistamisaeg15 minutit + šokolaadi tahenemiseks kuluv aeg

Sega kausis tatrahelbed, pähklid, kookoshelbed, chia- ja kanepiseemned. Lisa veidi soola. Tõsta potti maapähklivõi, mesi või agaavisiirup ning 100 g hakitud tumedat šokolaadi ning lase hästi vaiksel tulel ainetel täielikult sulada. Sega sulanud maapähklivõi- mee-šokolaadimass pähklite ja helvestega. Sega kõik hoolsasti läbi ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud ja kergelt õliga määritud vormi. Suru mass tugevalt kokku. Sulata veevannil 150 g šokolaadi ja kalla eelnevalt vormi surutud massile peale. Aseta jahedasse seni, kuni šokolaad on tahenenud. Valmis plaadist lõika parajad tükid.
Energiabatoonid on nutikas lahendus neile, kel ees kiiremad ajad või kes muretsevad laste toidulaua pärast. Kui hoida käepärast kelmikalt krõmpsuvad energiabatoonid, saab kiire suupiste mure murtud, sest batoonidesse on peitnud end kasulikud pähklid ja seemned.

 

www.veskimati.ee

Koostisosad
  • 2 dl Veski Mati Tatrahelbeid
  • 2 dl hakitud mandleid
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 1 dl chia-seemneid
  • 1 dl kanepiseemneid
  • 2 dl maapähklivõid
  • 2 dl mett või agaavisiirupit
  • 100 + 150 g hakitud tumedat
  • šokolaadi
  • näpuotsaga soola