Purukattega jõhvikamuffinid

Retsept: Tuuli Mathiesen Valmistamine

Esmalt sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim.

Sega läbi ning ühenda siis kuivained ja vedel segu.

Sega ühtlase taina tekkimiseni ning kalla siis juurde mustikad. Sega ettevaatlikult läbi. Kalla tainas muffinivormidesse nii, et vormid oleksid umbes kahe kolmandiku osas tainaga täidetud.
Purukatte jaoks näpi või kuivainetega läbi ning puista puru muffinivormides olevale tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Küpsust võid kontrollida tikuga.

 

 

Koostisosad

100 g Veski Mati grahamjahu
100 g Veski Mati kaerajahu
100 g pruuni suhkrut
75 g sulatatud võid
1 muna
1 dl piima
200 g jõhvikaid
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
PURUKATE:
50 g võid
100 g pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
80 g Veski Mati grahamjahu