Purutainaga rabarberi-kohupiimakook

Retsept: Merilin Siimpoeg/ Koogikontor Valmistamine

Puhasta ja tükelda rabarber, sega rabarberitükkide hulka 3 spl suhkrut ja jäta ootele.
Purutaina valmistamiseks sega omavahel mõlemad jahud, kaerahelbed, suhkur, kaneel ja sool. Näpi hulka võitükid ja sega puruseks tainaks.

Suru 2/3 tainast küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
Vahusta kohupiima hulka munad ja suhkur.
Jaota rabarberitükid põhjale laiali (ära rabarberitest tekkinud vett lisa) ja vala peale kohupiimatäidis. Puista kõige peale ülejäänud purutainas.
Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase koogil 30 minutit jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri kooki näiteks värskete maasikatega.

 

www.veskimati.ee

Koostisosad

Purutainas:
100 g Veski Mati tatrajahu
100 g Veski Mati kaerahelbeid
100 g Veski Mati kaerajahu
50 g rafineerimata suhkrut (Billington’s)
1,5 tl kaneeli
3/4 tl soola
120 g võid
Täidis:
600 g kohupiima
75 g rafineerimata suhkrut (Billington’s)
4 muna
650 g rabarberit+3 spl rafineerimata suhkrut (Billington’s)