Haki jahu, suhkur, või ja kakao purusekstainaks. Laota kolmandik purust võiga
määritud tartletivormide põhja või kõrgete äärtega 28 cm läbimõõduga pirukavormi
põhja ja äärtele. Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks, lisa kohupiim
ja hapukoor ning laota täidis purusegule. Jaota peale ka marjad
(külmunud pohli-kirsse ära sulata). Pudista peale ülejäänud tainas ja mõned kirsid või
pohlad ning küpseta 200 kraadi juures 30–40 minutit (oleneb vormide suurusest).
Lase jahtuda ja serveeri isetehtud vanillikastmega.
Retsept on pärit raamatust “Meie pirukad” (autorid Liia Virkus, Pille Enden, Tiina Lebane)
www.veskimati.ee
Tainas:
4 dl Veski Mati rukkijahu
1,5 dl suhkrut
200 g võid
5 sl kakaod
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
Kohupiimatäidis:
500 g vanillimaitselist
kohupiimapastat
100 g hapukoort
3 suurt muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
300–400 g pohli või kirsse (võivad
olla ka külmutatud)