Värviline riisisalat

Retsept: Kristel Vokk, Kadri Tran, Raamatust “Riis maailma köögis” Valmistamine

Valmistamisaeg 5 minutit + riisi hautamisaeg, kogus 4-le

Loputa riisi 2–3 korda, kuni pesuvesi on läbipiastev. Lisa 400 ml vett ja 1 tl soola.

Kuumuta vesi keemiseni, alanda kuumus miinimumini ja auruta riisi kaane all 15minutit. Jahuta riis täielikult maha. Sega kokku kastmekomponendid. Rösti seeder-männi- ja kõrvitsaseemneid kuival pannil. Haki roheline sibul. Sega kokku salati komponendid ning vala üle kastmega.

Koostisosad
  • 70 g Veski Mati Pikateralist riisi
  • 400 ml vett
  • 30 g rohelist sibulat
  • 60 g seedermänni seemneid
  • 40 g kõrvitsaseemneid
  • 50 g granaatõunaseemneid
  • 50 g kuivatatud mustikaid, jõhvi-
  • kaid või inka marju
  • 1 tl soola
  • Kaste:
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 sl laimimahla
  • 1 sl vahtrasiirupit
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 0,5 tl Dijoni sinepi kastet