Jasmiiniriis

Jasmiiniriisi kasvatatakse Tai põhiosas, seetõttu nimetatakse seda vahel ka Tai lõhnavaks riisiks. See on suurepärane valge riis, mis on heaks vahelduseks basmati riisile.

Oma nime on siledate kitsaste pikkade teradega riis saanud sellest, et peale keetmist eraldub meeldivat õrna jasmiini lõhna. Riis on peale keetmist veidi kleepuv. Enne keetmist tuleb seda leotada ja seejärel 10 minutit keeta. Keetmise ajal ei tohiks riisi väga jõuliselt segada, sest see võib terad lõhkuda ning teras olev tärklis tuleb sealt välja ja muudab riisi kleepuvaks. Keetmise asemel võiks riisi hoopis aurutada. Jasmiiniriis sobib suurepäraselt liha ja kala juurde ning kindlasti aasiapäraste toitude lisandiks.

Toitumisalane teave 100g kohta:

Energia            1492 kJ/356 kcal
Rasvad             0,4 g
Süsivesikud    80,1 g
Valgud             8,0 g
Kiudained